Hai semua, kali ini noor nak share 20 hotel di Kota Kinabalu & Sabah yang menarik yang wajib korang survey kalau nak travel di Sabah. So jom kita mulakan!

1. Gaya Centre Hotel
Dengan penampilan hotel di Kota Kinabalu ini yang agak moden dan style, tempat ini selalu jadi femes dalam kalangan orang bisnes. Segala kemudahan seperti faxing, printing, photocopying disediakan untuk kemudahan bisnes

Harga: Dari RM 122
Lokasi: Kota Kinabalu , Sabah

2. Shangri-La’s Tanjung Aru Resort & Spa
Description tempat tu: Berhadapan dengan beach, resort ni menawarkan beachfront setting. Style resort yang pamerkan budaya Borneo mampu buat customer tertarik dengan servis mereka yang agak unik.

Harga: Dari RM 800
Lokasi: Kota Kinabalu , Sabah

3. Hotel Four Points
Keistimewaan hotel ini adalah ia dekat hot wildlife site dan banyak
nature spot lagi. Antara tempat penginapan yang femes di kalangan nature lovers.

Harga: Dari RM 200
Lokasi: Sandakan, Sabah

4. Sabah Beach Villas & Suites
Description tempat tu: 45 minit dari airport Kinabalu, villa ni sangat dekat untuk orang cari hotel paling dekat.Dengan pool dan spa yang attached sekali villa ni jadi pilihan penginap berkeluarga besar.

Harga: Dari RM 300
Lokasi: Kota Kinabalu , Sabah

5. Hyatt Regency Kinabalu
Description tempat tu: Hotel mewah ni yang 5 star mempunya penampilan yang sangat mewah berbanding dengan hotel hotel yang lain. Pilihan makanan yang local dan international juga disediakan untuk memenuhi taste pelanggan.

Harga: RM 600
Lokasi: Kota Kinabalu , Sabah

6. Dragon Inn Floating
Description tempat tu: Hotel floating ini dikelilingi dengan air dapat bagi feel yang sangat berbeza untuk pelanggan. Tempatnya yang strategik jadi favourite orang ramai.

Harga: RM 270
Lokasi: Semporna,Sabah

7. Kinabalu Pine Resort
Hotel ini pernah dapat beberapa award kerana buildingnya yang
dibuat dari Selangan Batu hardwood. Hotelnya yang dalam bentuk bagi penampilan yang classic.

Harga: RM290
Lokasi: Kundasang, Sabah

8. Kokol Haven Resort
Antara hotel di Kota Kinabalu yang ada view yang mengagumkan . Antara makanan special yang disediakan di hotel ini ialah Oxtail Curry, Tuaran Mee, and Fried Icecream.

Harga: RM400
Lokasi: Kota Kinabalu, Sabah

9. Hotel Manukan Island Resort
Description tempat tu: Private Island resort ni dikelilingi dengan spesis coral reef, dan area yang ada white sand beaches dan juga ada rainforest. Macam macam aktiviti yang boleh dilakukan di sekitar area Manukan Island dapat menarik banyak customer ke hotel ini.

Harga: RM 400
Lokasi: Kota Kinabalu , Sabah

10. Hotel Bunga Raya Island Resort & Spa
Jaraknya yang hanya 2.3 km dari Sapi Island, menyenangakan tourist
untuk menikmati white sand beach, coral reef dan mangrove yang hanya walking distance je dari hotel Bunga Raya.

Harga: RM 900
Lokasi: Kota Kinabalu , Sabah

11. Sukau Riverside Homestay
Homestay ini femes untuk suasana tenang di tebing sungai. Tempat
yang bersih dengan Asian food yang lazat dapat memberi kepuasan

Harga: Dari RM 200++
Lokasi: Sandakan , Sabah

12. Grace Homestay
Highlight homestay ini adalah ia menawarkan teres. Ramai memilih
homestay kerana jaraknya dekat dengan lapangan terbang tawau.

Harga: Dari harga RM 95++
Lokasi: Tawau, Sabah

13. H2 Backpacker 2 
Salah satu hotel di Kota Kinabalu yang agak popular. Tempat yang menarik di sebelahan hotel ini ialah Pasar Filipina Sabah, Jalan Gaya (Pasar Ahad) dan Oceanus Waterfront Mall. Tetamu juga boleh merasa American breakfast di sini.

Harga: Dari RM 80++
Lokasi: Kota Kinabalu, Sabah

14. Ocean Horizon Homestay
Description tempat tu: Penginapan ini menawarkan perkhidmatan shuttle berbayar ke lapangan terbang Tawau

Harga: Dari RM 100++
Lokasi: Semporna, Sabah

15. Kinabalu Valley Homestay
Berada di kawasan yang nyaman dan tenang, tempat ni menjadi favourite untuk pasangan.

Harga: Dari RM 50++
Lokasi: Kota Kinabalu, Sabah

16. Elsa Homestay

Harga: Dari Rm 50++
Lokasi: Kampong Parit, Sabah

17. Taman Airport Guesthouse
Homestay ini yang lengkap dengan segala keperluan ada taman dan parking percuma juga.

Harga: Dari RM 332++
Lokasi: Taman Airport, Sandakan

18. Bumblebee homestay
Yang lengkap dengan semua keperluan, homestay ini ada juga
perkhidmatan penyewaan kereta. Homestay ini jugak dekat dengan Pusat Beli-belah Oceanus Waterfront dan Pusat Beli-belah Imago

Harga: Dari RM 300++
Lokasi: Kota Kinabalu, Sabah

19. Luyang Comfort Homestay
Dari jarak 6km dari tempat ini ada Pusat membeli belah Imago Jalan Gaya(pasar minggu).

Harga: Dari RM 50++
Lokasi: Kota Kinabalu, Sabah

20. Leisure Home @ Greenfield
Kerana lokasinya yang dekat dengan alam selain penginapan tempat ini juga dikunjungi untuk aktiviti mendaki. Dengan adanya taman permainan kanak-kanak, homestay ini juga diminati oleh pelanggan yang berkeluarga

Harga: Dari Rm 160++
Lokasi: Kota Kinabalu, Sabah

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here