📍Sungai Perak, Teluk Intan
.
Pengalaman ikut abg Budin, memancing udang di Sungai Perak, Teluk Intan.
.
Aku sblm tu pernah pergi mancing ikan di laut, tapi ni first ikut trip mancing udang kat sungai. Kami 3 org, dan kawan2 abg Budin ada dlm 12 org, jumlah 15 orang pergi utk trip ni.
.
Sampai je jeti di sana, tgk bot yg kami nak naik tu sangat pelik. Dia mcm pondok kayu siap dgn atap..dia bukan bot biasa.
.
Naik je dlm bot, diorang masing mula setup pancing. Ikat tali, Letak umpan dan sbginya. Memancing udang ni, style dia, diorang tak jalan pun jauh sgt dr tebing.
.
Bot gerak slow je sepanjang tebing. Berapa lama kemudian, seorang demi sorang dapat tangkap udang. Ada yg dpt kecil, ada yg tangkap besar. Dalam tu siap diorang bersaing siapa dpt udang plg besar.
.
Sbb nk dpt udang tu senang je mat sana, tapi nak dpt udang besar tu yg agak susah. Ramai2 tu semuanya mmg pro2. Mmg kaki pancing, kecuali aku la. Ada juga pakcik berumur pun masih seronok mancing udang.
.
Aku mcm biasa la. Amik gambar dgn tangkapan2 orang lain. Tumpang glamor skit. Haha. Kitorang di sana smpi petang dlm pkl 5 atau 6, lepastu gerak balik ke KL.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here